Mediji o medijima, Događaji, Informacije

Svakog drugog petka
Prijave za newsletter
Aktuelne medijske teme, svakog drugog petka u mesecu u Vašem Inboxu....

Pogledajte i preuzmite fotografije visoke rezolucije iz kolekcije Medija centra...

Medija centar na Facebook-u

Posetite stranicu Medija centra na Facebook-u i postanite član...

Novi mediji
Članci i informacije o Internetu, multimediji, digitalnom zapisu...
Direktni prenosi konferencija
Prenosi i arhiva snimaka konferencija na MC Web TV...
Aktuelni konkursi za novinare, urednike, fotoreportere, medijske kuće...

Press kliping tekstova koje mediji objavljuju jedni o drugima

Prijavite se na MC mejling liste

ODLOŽENA ODLUKA O FREKVENCIJI

Izvor: Danas, 02/06/2014; Strana: 4

1 komentara      Ostavite komentar

RRA juče trebalo da saopšti ko će biti peti nacionalni emiter

Beograd - Na jučerašnjoj sednici Republičke radiodifuzne agencije odlučeno je da se odluka o tome da li će nacionalnu frekvenciju dobiti TV Nova.rs ili Kopernikus odložena je, iako je bilo najavljeno da će biti saopšteno ime petog nacionalnog emitera. Zamenik predsednika Saveta RRA Goran Karadžić objašnjava za Danas da je ta odluka doneta, jer predstavnici agencije žele još jednom da porazgovaraju sa vlasnicima zainteresovanih televizijama.
„RRA ne želi žuri sa donošenjem odluke o nacionalnoj frekvenciji. Zakonski rok je 8. april, ali svakako nećemo čekati do poslednjeg trenutka“, naglašava Karadžić.
Konkurs koji je za nacionalnog emitera raspisala RRA 25. oktobra bio je otvoren do 30. decembra, a jedini interesenti bile su televizije Nova.rs i Kopernikus, kao i na prethodnom konkursu prošle godine. Naime, RRA je prethodno u prvoj polovini 2013. raspisala konkurs za dodelu frekvencije koju je nekada koristila TV Avala kada su se prijavile iste dve televizije. Tog puta dozvolu nije dobio niko, jer je konkurs bio osporavan u javnosti imajući u vidu da je ta frekvencija bila neophodna u procesu digitalizacije. Novi konkurs raspisan je potom za frekvenciju koja je nastala od delova više drugih.
Kako je ranije objavila RRA, vlasnik 100 odsto kapitala TV Nove je Nova.rs medija holding Beograda. Većinski vlasnik holdinga sa 85,1 odsto udela je holandska kompanija BD medija invest, a vlasnik te firme je holandska kompanija Nju Amsterdam sititrast, u kojoj 99 odsto ima Nemac Bernd Matijas Ditel, a jedan odsto Ulf Malte Iversen, takođe državljanin Nemačke. Manjinski udeo u Nova.rs medija holdingu imaju vlasnik produkcijske kuće Vision team Dragan Đurković iz Beograda sa 7,9 odsto, dok sedam odsto ima GMG medija grupa u vlasništvu Nemca Urliha Broka.
Vlasnik Kopernikusa je Zvezdan Milovanović, koji direktno ima 47,71 odsto kapitala i još 47,59 odsto preko preduzeća Tvinel iz Niša, u kojem je jedini vlasnik. Preostalih 4,7 odsto kapitala Kopernikusa je u vlasništvu Mitre Milovanović, objavila je RRA nakon prvog konkursa.

Autor: B. CVEJIĆ

Komentari (1)

1. Da bi se zavrsio prelaz sa analognog na digitalno emitovanje TV programa i da bi se obezbedilo koriscenje frekvenicije u opsezima oko 800 MHz i, eventualno, oko 700 MHz za bezicne sirokopojasne komunikacione sluzbe (mobilni Internet), neophodno je da RRA i RATEL odmah prestanu sa izdavanjem novih dozvola za analogno emitovanje TV programa i za koriscenje frekvencijskih kanala za to emitovanje (kao u ovom slucaju).
Dejan R. Popovic, dipl. inz., 06.02.2014. 11:22:05

Pogledajte sve komentare (1)     Ostavite komentar

Objavljeni komentari sadrže stavove koji nisu stavovi Medija centra. Odgovornost za sadržinu poruke i tačnost podataka snose korisnici sajta koji su komentare poslali.

Postavi link ka ovoj stranici na Facebook-u

Mediji o medijima

Ključne reči
   sve reči   tačnu frazu   bilo koju reč
Ključne reči

Za pretragu po datumu možete koristiti kalendar u levoj margini.